enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpiyipartiDevaGelecek partiRecep Tayyip ErdoğanUrfaUrfahaberUrfagundemsanliurfagundemurfanatikajansurfaurfastarurfacomUrfa haberUrfa haber merkeziurfadasingazeteipekyolAhmet DavutoğluAli BabacanMeral AkşenerHaberHaberlerKemal KılıçdaroğluAbdullah ErinŞanlıurfasanliurfahaberZeynel Abidin BeyazgülMehmet KuşMehmet CanpolatFahrettin KocaZiya SelçukFatma Zümrüt SelçukSüleyman Soylu
DOLAR
32,6013
EURO
34,8092
ALTIN
2.492,47
BIST
9.508,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Açelya’daki yıkımdan sonra Bakan Kurum uyardı: İnsan hayatı ranta kurban edilmemeli

Başkentte Açelya Apartmanı’nın istinat duvarının çökmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan, “Büyük bir ihmal var. Eğer bir müteahhit kafasına göre işlem yapıyorsa bunun cezalarının ağırlaştırılması gerekiyor. İnsan hayatının rant uğruna kurban edilmemesi gerekiyor” uyarısı geldi.

Açelya’daki yıkımdan sonra Bakan Kurum uyardı: İnsan hayatı ranta kurban edilmemeli
14.04.2021
0
A+
A-

Ankara’da 8 katlı Açelya Apartmanı’nın istinat duvarının çökmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, alanda kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye bastı. Yaşanan olayla ilgili tüm incelemelerin başlatıldığını belirten Bakan Murat Kurum, Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Mevzuatta, yasalarımızda boşluk yok ancak uygulamada yaşanan problemlerin çözülmesi için tüm sürece baktırıyorum” dedi.

CEZAİ SÜREÇ YÜRÜTÜLECEK

Olayda ihmali bulunanlarla ilgili yürütülen soruşturmaya dikkat çeken Kurum, şöyle devam etti: “Tüm inşaatlar için söylüyorum; insan hayatının rant uğruna kurban edilmemesi gerekiyor. Eğer bir müteahhit istinat duvarını kaydırıyorsa, kafasına göre işlem yapıyorsa bunun cezalarının arttırılmasına da bakılması, gerekiyorsa müeyyidelerin ağırlaştırılması gerekiyor. İnsan hayatını hiçe sayanlar bunun bedeline de katlanmak zorundadır. Hukuki ve teknik inceleme sonucu, kontrolsüz kazı yapıp, önlemleri almayan ve insan hayatını tehlikeye atan her kim olursa olsun her türlü maddi, manevi cezai süreci yürüteceğiz. Bir müteahhit ya da yapı sahibinin insanların can güvenliğine ve çevredeki binalara zarar vermeden çalışması gerekiyor.

BÜYÜK BİR İHMAL VAR

Burada büyük bir ihmal var. Bu gibi ihmallerin bir daha meydana gelmemesi için denetimlerimizi arttırarak sürdüreceğiz. Hiçbir şey insan canından daha önemli değildir. Kafana göre, belirlenen kriterler dışında bir şey inşa edilemez, tek çivi çakılamaz, yapıda değişikliğe gidilemez. Yapıda eksikleri bulunan, malzemeden çalan, istinat duvarını, yapı elemanlarını belirlenen standartlara göre yapmayan hiç kimsenin bu anlamda gözünün yaşına bakılmaması gerektiğine inanıyorum.”

Açelya’daki yıkımdan sonra Bakan Kurum uyardı: İnsan hayatı ranta kurban edilmemeli

EVLERİNİ BOŞALTTILAR

Ankara’da çökme riski bulunduğu gerekçesiyle kontrollü yıkımına başlanan 8 katlı Açelya Apartmanı’nın etrafındaki binalar tahliye ediliyor. Açelya Apartmanı etrafında bulunan ve riskli olarak görüldüğü için yıkımına karar verilen binalarda gerekli güvenlik önlemleri ile izinler alınarak ekiplerin refakatinde vatandaşlar evlerini boşaltmaya başladı.

İnşaat çalışması, arkasındaki Açelya Apartmanı’nın istinat duvarının bir kısmının yıkılmasına ve çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına neden olmuştu. 

Açelya’daki yıkımdan sonra Bakan Kurum uyardı: İnsan hayatı ranta kurban edilmemeli

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.