enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpiyipartiDevaGelecek partiRecep Tayyip ErdoğanUrfaUrfahaberUrfagundemsanliurfagundemurfanatikajansurfaurfastarurfacomUrfa haberUrfa haber merkeziurfadasingazeteipekyolAhmet DavutoğluAli BabacanMeral AkşenerHaberHaberlerKemal KılıçdaroğluAbdullah ErinŞanlıurfasanliurfahaberZeynel Abidin BeyazgülMehmet KuşMehmet CanpolatFahrettin KocaZiya SelçukFatma Zümrüt SelçukSüleyman Soylu
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
32°C
Şanlıurfa
32°C
Açık
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Açık
33°C
Çarşamba Açık
34°C

Mobilyacıların hedefi ABD

Türk mobilyacısının 2021’de ABD pazarına odaklanacağını vurgulayan Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, 5 yıl önce ABD’ye 15-20 milyon dolar ihracat yapıldığını, bugün ise 200 milyon doların aşıldığını ifade etti.

Mobilyacıların hedefi ABD
12.01.2021
0
A+
A-

Güleç, “2020’de ABD’ye 283 milyon dolar ihracat yaptık, pandemiye rağmen ihracatı artırdık. Demek ki ABD’ye çok daha fazla ürün yapabiliriz çünkü dünyanın en büyük müşterisi. Dünyanın en büyük müşterisine çok daha fazla mobilya satmak için fırsatımız var. Daha fazla çalışarak inşallah bu hedefi yakalayacağız” dedi.

Türkiye mobilya sektörünün son 20 yılda özellikle tasarım ve kalitede dünya ticaretinde kendinden söz ettirdiğini söyleyen Güleç, “Bu süre zarfında dünya ihracat sıralamasında 23’üncü sıradayken, 2019 yılında dünyanın ilk 8 büyük ihracatçı arasına yükseldik. 2019 yılında da dünyada ihracatını en çok artıran ülke unvanını elde ettik” diye konuştu. Güleç, Çin’in dünyanın en büyük mobilya üreticisi ve ihracatçısı konumunda olduğunu aktardı. Dünyada mobilyanın yüzde 51’inin ABD, Kanada, İsveç, İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere’nin de aralarında olduğu gelişmiş ülkeler tarafından üretildiğini belirten Güleç, “Dünyada mobilyada rekabet etmek için bir hikayenizin olması gerekiyor. Türk mobilyasının da bir hikayesi var.

Hikayesi kesinlikle kalite, tasarım ve üretim üzerine kurulmuş çünkü Türkiye üretici bir ülke. Rakip ülkelerimize baktığımız zaman bazıları üretici değil, büyük ihracatçı. Bizden önce ihracata başlamış ama üretici olmadığı için bir eksiklik hissediyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.