enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpiyipartiDevaGelecek partiRecep Tayyip ErdoğanUrfaUrfahaberUrfagundemsanliurfagundemurfanatikajansurfaurfastarurfacomUrfa haberUrfa haber merkeziurfadasingazeteipekyolAhmet DavutoğluAli BabacanMeral AkşenerHaberHaberlerKemal KılıçdaroğluAbdullah ErinŞanlıurfasanliurfahaberZeynel Abidin BeyazgülMehmet KuşMehmet CanpolatFahrettin KocaZiya SelçukFatma Zümrüt SelçukSüleyman Soylu
DOLAR
32,5811
EURO
34,8042
ALTIN
2.505,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Mehmet Boynukalın: Hepinize kaliteli pamuk aldım

Tam kapanmada alkol yasağının yerinde olduğunu savunan Eski Ayasofya Camii baş imamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocası Prof. Dr Mehmet Boynukalın’dan çok tartışılan paylaşımlar geldi.

Mehmet Boynukalın: Hepinize kaliteli pamuk aldım
01.05.2021
0
A+
A-

Tam kapanmada marketlerde dahil olmak üzere alkol satışı yapılmayacak. Alkol satısına getirilen yasak sosyal medyada günlerdir konuşuluyor. Konuyla ilgili bir paylaşımda son dönemlerde çıkışlarıyla gündemden düşmeyen eski Ayasofya İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocası Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’dan gelmişti.

Boynukalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Kapanma günlerinde alkol satışı yasağı birilerini rahatsız etmiş… iyi de olmuş. Ne güzel demiş şairimiz: Erbabı kemali çekemez nakıs olanlar, rencide olur didei huffaş ziyadan.” ifadelerini kullanmıştı.

Ziya Paşa’ya ait olduğunu öğrenince silmişti
Yapmış olduğu paylaşımın ardından bir takipçisi Boynukalın’a tweet’inde yer verdiği mısraların içkiyi öven şiirleriyle tanınan, hatta sirozdan dolayı hayatını kaybeden Ziya Paşa’ya ait olduğunu söylemişti. Bu uyarının ardından Boynukalın paylaşımını apar topar silmişti.

“Alayınızın cehenneme kadar yolu var”
Bu paylaşımın ardından çokça eleştirilen Eski Ayasofya Camii baş imamı Prof.Dr Mehmet Boynukalın, gelen eleştirilere tepki çeken yanıtlar verdi. Boynukalın, “Helal haram nedir bilmeyen adi bir güruh kalkmış bana helali haramı öğretmeye kalkıyor. Devletimin üniversitesinde din dersi verip helal hatta farz olan bir iş yapıyor ve karşılığını helal olarak alıyorum. Sizin pisliğinize ihtiyacım yok. Alayınızın cehenneme kadar yolu var.” dedi.

“Hepinize kaliteli pamuk aldım”
Boynukalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımın devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu güruh helal haram nedir bilmiyor; paranın itibari bir şey olduğunu da anlamıyor. Önemli olan yaptığınız işin helal olmasıdır. Devletin kasasına bu paranın nereden geldiği sizi ilgilendirmez. Evet düzeltilmesi gerekir; ama o ayrı bir konudur. Merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım.”

Twitter hesabını kapattı
“Hepinize kaliteli pamuk aldım” çıkışıyla sosyal medyada gündem olan Ayasofya’nın eski imamı Mehmet Boynukalın, gelen tepkiler sonrası Twitter hesabını kapattı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.