enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpiyipartiDevaGelecek partiRecep Tayyip ErdoğanUrfaUrfahaberUrfagundemsanliurfagundemurfanatikajansurfaurfastarurfacomUrfa haberUrfa haber merkeziurfadasingazeteipekyolAhmet DavutoğluAli BabacanMeral AkşenerHaberHaberlerKemal KılıçdaroğluAbdullah ErinŞanlıurfasanliurfahaberZeynel Abidin BeyazgülMehmet KuşMehmet CanpolatFahrettin KocaZiya SelçukFatma Zümrüt SelçukSüleyman Soylu
DOLAR
32,5698
EURO
34,6715
ALTIN
2.503,77
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Uzaktan eğitimle ilgili yeni karar açıklandı! Yüz yüze eğitime ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koron virüs önlemleri kapsamında alınan ek kararları açıkladı. Eğitimde de 8 ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim dışındaki tüm kademelerde uzaktan eğitime geçiliyor.

Uzaktan eğitimle ilgili yeni karar açıklandı! Yüz yüze eğitime ara
13.04.2021
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye’nin gözlerinin çevrildiği kritik Kabine toplantısının ardından ulusa seslendi. Artan vaka ve vefat sayılarının ardından koronavirüs önlemleri kapsamında alınacak yeni tedbirlerin duyurulduğu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitimle ilgili de konuştu.

8 ve 12. sınıflar, okul öncesi dışında tüm kademeler uzaktan eğitime geçti
Ramazan ayında kısmi kapanma uygulanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimle ilgili de “Şartları uygun olan özel sektör firmaları bu yönde teşvik edilecek. Eğitimde 8 ve 12. sınıflar, okul öncesi eğitim dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecektir.”

MEB’den ‘uzaktan eğitim’ açıklaması

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul 8 ve lise 12’nci sınıflar hariç eğitim kademelerinde uzaktan eğitime geçişle ilgili yeni kararın, 15 Nisan Perşembe gününden itibaren uygulanacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kabine toplantısında yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçişle ilgili kararlar alındığı bildirildi. Açıklamada, alınan kararlar kapsamında yapılacak yeni uygulamalar şöyle sıralandı:

“İlkokullarda tüm sınıf düzeylerinde tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir. Ortaokulların 8’inci sınıflar hariç tüm sınıf düzeylerinde tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir. Liselerin 12’nci sınıflar hariç tüm sınıf düzeylerinde tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir. 8 ve 12’nci sınıflar yüz yüze eğitime devam edebileceklerdir. 8 ve 12’nci sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarına, cumartesi ve pazar günleri de dahil, devam edilecektir. Okul öncesi eğitim kurumları yüz yüze eğitime mevcut şekilde devam edeceklerdir. Okullarımızın gerekli hazırlıkları yapabilmesi için yeni kararlar, 15 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren uygulanmaya başlanacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.