enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpiyipartiDevaGelecek partiRecep Tayyip ErdoğanUrfaUrfahaberUrfagundemsanliurfagundemurfanatikajansurfaurfastarurfacomUrfa haberUrfa haber merkeziurfadasingazeteipekyolAhmet DavutoğluAli BabacanMeral AkşenerHaberHaberlerKemal KılıçdaroğluAbdullah ErinŞanlıurfasanliurfahaberZeynel Abidin BeyazgülMehmet KuşMehmet CanpolatFahrettin KocaZiya SelçukFatma Zümrüt SelçukSüleyman Soylu
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Muğla’daki Cansu Kaya cinayetinde katillere ceza yağdı

MUĞLA’da cesedi kanalda bulunan Cansu Kaya’nın öldürülmesine ilişkin davada Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan iki sanığa 18 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları verildi.

Muğla’daki Cansu Kaya cinayetinde katillere ceza yağdı
12.04.2021
0
A+
A-

MUĞLA Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Poyraz Çalhan ve Necati Demir, bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken; maktulün ailesi, taraf avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri salonda hazır bulundu.

Söz verilen sanık Demir, yaşananları doğru şekilde tüm samimiyetiyle anlattığını söyledi.

Olayla ilgili anlattıklarını adli tıp ile bilirkişi raporlarının ispatladığını savunan Demir, “Olaydan sonra eşyaları atmak ve jandarmaya bilgi vermemek dışında bir suçumuz yok. Bu kararımız bütün hayatımızı mahvetti. Altı yıldır tutukluyuz. Bu suçu gerçekten işlemedik” dedi.

Sanık Çalhan ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek ‘yapmış olabilir’ şüphesinin hayatını mahvettiğini öne sürdü.

Mahkeme heyeti, Demir’e ‘kasten öldürme’den ağırlaştırılmış müebbet, ‘cinsel saldırıya teşebbüs’ ve ‘kişiyi hürriyetten yoksun kılma’ suçundan 28 yıl 8 ay 7 gün; Mehmet Poyraz Çalhan’a ‘kasten öldürme’ suçundan 22 yıl, ‘cinsel saldırıya teşebbüs’ ve ‘kişiyi hürriyetten yoksun kılma’ suçundan 18 yıl hapis cezası verdi.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan genç kızın babası Osman Kaya, “İnşallah af çıkmaz, hak ettikleri bu cezayı yatarlar. Diyecek bir şey bulamıyorum” dedi.

Öte yandan adliye önünde Cansu Kaya’nın fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıyan bir grup kadın, kadın cinayetlerini protesto etti.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.