enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpiyipartiDevaGelecek partiRecep Tayyip ErdoğanUrfaUrfahaberUrfagundemsanliurfagundemurfanatikajansurfaurfastarurfacomUrfa haberUrfa haber merkeziurfadasingazeteipekyolAhmet DavutoğluAli BabacanMeral AkşenerHaberHaberlerKemal KılıçdaroğluAbdullah ErinŞanlıurfasanliurfahaberZeynel Abidin BeyazgülMehmet KuşMehmet CanpolatFahrettin KocaZiya SelçukFatma Zümrüt SelçukSüleyman Soylu
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Ayasofya imamı görevden ayrıldı

Son dakika haberine göre Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki akademik görevine geri döndü.

Ayasofya imamı görevden ayrıldı
08.04.2021
0
A+
A-

Alınan bilgiye göre, geçici görevlendirme ile Ayasofya-i Kebir Camii’nde imamlık vazifesini yürüten Boynukalın, bu görevinden ayrılma talebinde bulundu. Boynukalın’ın talebi olumlu yanıt buldu.

Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde akademik kariyerine devam edecek.

MEHMET BOYNUKALIN’DAN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, “İki gün önce, akademik/ilmi çalışmalarıma daha fazla vakit ayırabilmek için Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’ndeki baş imam hatiplik görevimden affımı ve görevlendirmemin sona ermesini istedim. Aldığım kararın bir diğer sebebi ise, milli iradeye karşı pervasızca yayınlanan malum bildiriyle ilgili yorumlarda yalan yanlış kıyaslamalara gidilerek ‘Ayasofya imamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım’ gibi hezeyanlara meydan vermemektir. 86 yıl sonra yeniden cami olarak fethedilen bu mübarek mekanda ilk baş imam hatip olarak görev yapmamı takdir eden Yüce Mevla’ya sonsuz hamdü senalarımı arzediyor, bu göreve beni layık bulan idarecilerimize ve hasseten Kıymetli Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son dakika... Ayasofya imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın görevden ayrıldı

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’ın görevden ayrılmasının ardından açıklamalarda bulundu.

İşte Dicle Canova’nın açıklamaları:

Başından beri hem Cumhurbaşkanı ve hem de tüm yetkililerin konuya çok hassasiyetle baktığı belirtiliyor. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki görevine geri döndüğü belirtiliyor Boynukalın’ın. 1 yılda görev süresi vardı ancak bu kararı salı günü verdi. Kendisinin de temennisi temmuz ayına kadar kalmaktı ancak kendisi istifa ederek Marmara Üniversitesi’ndeki görevine geri döndü.

Salı gününden bu yana unvanını kullanması da dikkat çekti. Bu polemikler ne zaman başlamıştı. İlk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Twitter’da bir paylaşımda bulunmuştu. ‘Kadın cinayetleri ifadesinin kadının erkeğe düşmanlığa yol açtığından’ söz etmişti. Sözlerinden dolayı AK Parti Grup Başkan vekili Özlem Zengin, Siyaset ağır bir iş o yüzden herkesin kendi işine bakmasını düşünüyorum ifadesinde bulunmuştu.

O süreçte yine Cumhurbaşkanı da Özlem Zengin ile görüşmüştü. O gün itibarıyla artık Ayasofya’daki görevinin sürdürülmeyeceği sinyali görülmüştü. Merkez Bankası ile ilgili de mesajlar paylaşmıştı. O paylaşımlara da AK Partili Bülent Turan tepki göstermişti.

O süreçlerden sonra Boynukalın göreve devam eder mi etmez mi tartışması yaşanmıştı. Boynukalın görevi bıraktı.

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.