enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpiyipartiDevaGelecek partiRecep Tayyip ErdoğanUrfaUrfahaberUrfagundemsanliurfagundemurfanatikajansurfaurfastarurfacomUrfa haberUrfa haber merkeziurfadasingazeteipekyolAhmet DavutoğluAli BabacanMeral AkşenerHaberHaberlerKemal KılıçdaroğluAbdullah ErinŞanlıurfasanliurfahaberZeynel Abidin BeyazgülMehmet KuşMehmet CanpolatFahrettin KocaZiya SelçukFatma Zümrüt SelçukSüleyman Soylu
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
ALTIN
2.491,29
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Suruçlu gençlerden göğüs kabartan başarı

Suruçlu gençlerden göğüs kabartan başarı
02.04.2021
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Suruç Fen Lisesi, özellikle çocuk ve gençlerde karşılaşılan dijital bağımlılık problemine yönelik ürettikleri mobil uygulama ile TÜBİTAK Türkiye Finallerine seçildi.

Bu yıl 52. si düzenlenen TUBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması’na Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ,  Tunceli, Malatya, Mardin, Şanlıurfa olmak üzere 8 ilin bulunduğu lise öğrencilerinden binlerce proje gönderildi. Bu proje kapsamında Suruç Fen Lisesi geçtiğimiz günlerde rakiplerini eleyerek bölge finallerine katılım hakkı kazandı. Bölgede kendi alanlarında jüri karşısına çıkan öğrenciler, projelerinin jüri tarafından büyük beğeni toplamasıyla bölge birinciliği unvanı alarak Türkiye finallerine seçildi. Suruç Fen Lisesi, hazırladıkları proje kapsamında Harran Üniversitesi ile yapılan iş protokolü çerçevesinde projenin hazırlık sürecinde akademik danışmanlık desteği de aldı.

Danışman Öğretmen Rumeysa Kuzucu önderliğinde, M. Emre Bozkaya, Osman Gören ve Tuba Çınar isimli öğrenciler geliştirdikleri “Mola” isimli mobil uygulama ile öğrencilerde teknoloji bağımlığı sorununa çözüm bulacak. Uygulama teknoloji kullanım kontrolünü tamamen çocuğa vererek onda teknolojik özdenetim sağlamayı amaçlayan uygulama aynı zamanda sorumluluk alma, teknolojik bilinçlenme gibi olumlu davranışlar da kazandırmayı amaçlıyor.

Proje sürecinde tüm imkanlarıyla öğrencilerin yanında yer alan okul müdürü Muhittin Bozaya’da şu ifadelere yer verdi: “Eğitim sürecinde en önemli isteğimiz öğrencilerimizin çevresindeki problemlere duyarlı olması ve bu sorunlara çözüm üretmesidir.”

AKTAŞ: GENÇLER BAŞARILARIYLA ANILMALI

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kenan Aktaş ile Suruç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir’de öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduklarını ve öğrencileri her alanda desteklediklerini belirtirken, Aktaş, Suruçlu gençlerin başarılarıyla anılması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.