enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpiyipartiDevaGelecek partiRecep Tayyip ErdoğanUrfaUrfahaberUrfagundemsanliurfagundemurfanatikajansurfaurfastarurfacomUrfa haberUrfa haber merkeziurfadasingazeteipekyolAhmet DavutoğluAli BabacanMeral AkşenerHaberHaberlerKemal KılıçdaroğluAbdullah ErinŞanlıurfasanliurfahaberZeynel Abidin BeyazgülMehmet KuşMehmet CanpolatFahrettin KocaZiya SelçukFatma Zümrüt SelçukSüleyman Soylu
DOLAR
32,5981
EURO
34,6650
ALTIN
2.524,80
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Yüzüne maske takıp, kafasına kolonya dökmüştü! Günlerce konuşulan görüntüler için karar

İstanbul Bağcılar’da sokakta gördüğü 57 yaşındaki kişiye maske takıp, başına sıvı döken ve bunu sosyal medyada paylaşan kişi hakkında “özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Dava, müştekinin şikayetçi olmaması nedeniyle düştü.

Yüzüne maske takıp, kafasına kolonya dökmüştü! Günlerce konuşulan görüntüler için karar
30.03.2021
0
A+
A-

Bakırköy 21. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Osman K. ile müşteki İhsan Ö. katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Osman K, suç işleme kastının olmadığını ifade ederek, “Müştekiyi aynı mahallede oturmamız sebebiyle yılladır tanırım. Olay günü de sadece şaka amacıyla yapmış olduğum bir davranış başka bir kişi tarafından kayda alınmış ve internet ortamında yayınlanmış. Tüm bu durum yanlış bir anlaşılmadan kaynaklandığını düşünüyorum. Beraatime karar verilmesini talep ederim.” dedi.

Müşteki İhsan Ö. de, mahalleden tanıdığı sanık hakkında şikayetçi olmadığını aktararak, olay günü şakalaştıklarını öne sürdü.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanık hakkında “özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçundan dava açıldığına işaret ederek, eylemin ise şikayete bağlı bir konu olduğunu vurguladı.

Müştekinin ise sanıktan şikayetçi olmadığını beyan ettiğine vurgu yapan savcı, sanık hakkındaki davanın düşmesine karar verilmesi gerektiğini ifade etti.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme, suçun şikayete bağlı olması ve müştekinin şikayetçi olmaması nedeniyle sanık Osman K, hakkında açılan davanın düşmesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Osman K’nin suç tarihi olan 19 Mart 2020’de müşteki İhsan Ö’nün yanına çağırarak, yüzüne maske takıp “Virüs vakasına yakalanmış acil müdahale timi geldi.” dediği anlatılmıştı.

“KESİNLİKLE KİMSEYE BULAŞMIYORSUN”

İddianamede, müşteki İhsan Ö’nün kafasına sıvı bir madde dökerek “Tamam, tamam aferin sana, kesinlikle kimseye bulaşmıyorsun.” diyen sanığın, bu eylemleri videoya çekerek “Tik Tok” isimli sosyal medya platformunda paylaştığı ifade edilmişti.

Paylaşılan videonun müşteki İhsan Ö’nün oğlu tarafından görüldüğü aktarılan iddianamede, sanık Osman K’nin “özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.